maanantai 9. joulukuuta 2019

Korvaboostia ja muuta leivontaa

Vihdoin olen saanut tehtyä korvapuusteja, joka on osa blogini nimeäkin! Mutta johan se kauan kestikin. Meni korvapuustipäivät sun muut, mutta tässä eräänä päivänä tein pullataikinan ja osan siitä korvapuusteiksi. Alunperin aloin kokeilemaan jouluksi piparipullia, mutta pitihän sitä muutama puusti pyöräyttää myös. Laitan tähän kuvia muustakin leivonnasta, jota on syksyn aikana tullut tehtyä. Piparipullissa on täytteenä ikäänkuin löysää piparkakkutaikinaa.









Isänpäiväksi tein kirsikkasuklaakakun. Täytekakkupohja oli tavallinen tumma kakkupohja. Täytteeksi laitoin omatekemää kirsikkahilloa ja samaa moussea kuin mitä tuli kuorrutteeksikin. Kuorrute oli hieman liian löysää pursotettavaksi, joten suunnittelemani hienot pursotukset kutistuivat minimiin. Koristeet leikkasin kindersuklaapatukoista ja vielä sulatin toffeekarkkeja uunissa. Karkeista pääsi tulemaan vähän liian tummat, mutta kun ne ei meinanneet sulaa! Suolaisena tarjottavana oli poro-sienipiirakkaa.


 Peltipiirakoita teen aika harvoin, koska yleensä ne eivät oikein nouse kunnolla tai niistä tulee liian kuivakoita. En tiedä mistä johtuu, onko minun uunipelti liian iso niille taikina-annoksille, joita teen vai paistanko niitä liian kauan? Mutta silloin kun pitää tehdä jotain vähän isommalle väelle, niin niistä saa monta palaa. Allaolevissa kuvissa porkkanapiirakkaa ja kinderpiirakkaa. Nämä ovat yleensä sellaisia, jotka onnistuvat ja ovat perheen suosikkeja.


Joulun pikkuleiviksi tein lusikkaleipiä ja pipareita. Piparit on kohta syötykin, mutta lusikkaleivät saa odottaa jouluun asti. Ne on niin hyviä! Pipareita teen aina vanhalla paraisten piparkakkujen ohjeella. Niistä tulee ihanan rapeita. Tykkään kaulita ne oikein ohuiksi ja ripottelen vähän sokeria taikinan päälle ja kaulin vielä kevyesti ennen kuin painelen muoteilla piparit. Se tekee pipareihin kivan kimalluksen.


Olen todennut viime vuosina, että ehkä kuivakakut ovat jo out, mutta teinpä uhastakin yhden kuitenkin joulua odottamaan. Kuivakakut onnistuvat minulta ehkä kaikista parhaiten ja olen niitä tehnyt vuosien saatossa monilla eri makuaineilla. Ennen tein aina jouluksi arabialaista maustekakkua, suklaakakkua ja kentackylaista kahvikakkua, mutta olen nyt vähentänyt jouluhössötystä, koska olen todennut, että kukaan ei oikeastaan jaksa syödä mitään makeaa jouluna.Tämä yksi sai kuitenkin mahdollisuuden ja se on kirsikkasuun joulukakku, niinikään vanha resepti.



Maukasta joulunodotusta tämän leivontapläjäyksen myötä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!